Innhold

Brattkortkurset er basert på kursmal fra Norges Klatreforbund, og fokuserer på sikringsarbeidet i klatring. Vi lærer deg om sikringsteknikk, bruk av utstyr og riktig opptreden i et klatresenter, slik at du kan ta vare på din egen og medklatrernes sikkerhet. 

Du lærer også om den potensielle faren som er forbundet med klatring, og vi gir deg en innføring i enkel klatreteknikk.

Kurset gjør deg godt skikket til å gå opp til brattkortprøve. Selve brattkortprøven gjøres ikke på kurset. Tidspunkt for prøve avtales individuelt i etterkant.

 

 

Målgruppe

Det trengs ingen klatreerfaring fra før. Deltagere må ha fylt 13 år innen siste kursdag. Deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset.  

Varighet

Til sammen 8 timer, fordelt på to kursdager.

Dersom du har topptaukort fra før og ønsker å bygge videre med ledkurs for å få brattkort, er det tilstrekkelig å delta på dag 2 av brattkortkurset. Benytt samme påmelding, men gi oss beskjed i meldingsfeltet.

Kursbevis

Etter kurset får du et kursbevis som gir midlertidig mulighet til å klatre og sikre i kursrommet vårt selv om du ikke har brattkort. Kursbeviset er gyldig i inntil 2 uker etter kurset, slik at du kan øve mer før du melder deg på brattkortprøve. Inngang og leie av utstyr disse dagene er ikke inkludert i kursprisen.

Pris

Kr 1900. Prisen inkluderer lån av utstyr på kursdagene, samt en brattkortprøve og utstyr på prøven. 

Påmelding

Se i kurskalenderen for aktuelle datoer.