logo

Endre skriftstørrelse

Hold CTRL-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre, eller - for å forminske.

Tauklatring

Tauvegg

Tauklatring passer for folk i alle aldre. Her finnes utfordringer på alle ferdighetsnivåer, uten at kravet om konkurranse og prestasjoner er påtrengende.

I første rekke er det deg selv du konkurrerer mot, og det å bryte egne grenser er det som teller. For barn og unge er klatring en aktivitet som gir svært allsidig bevegelseserfaring. En slik motorisk stimulans er, ifølge nyere forskning, viktig både for helse, idrettskarriere og et ellers aktivt samfunnsliv i fremtiden.

Hos oss kan du enten klatre på topptau eller på led. Ved klatring på topptau går tauet fra sikreren som står på bakken, gjennom et feste på toppen av klatreruten (topptaufestet), og ned til klatreren. Klatreren klatrer derfor hele tiden på nesten stramt tau, og vil bli hengende i tauet hvis han faller. Nybegynnere klatrer oftest på topptau. Erfarne klatrere bruker topptau for trening.

Ved klatring på led går tauet derimot ikke gjennom et topptaufeste. Den som klatrer på led (“leder”) klipper tauet inn på sikringspunkter med jevne mellomrom på vei opp klatreruten. Hvis klatreren faller, vil han falle ned til siste sikringspunkt, og litt til før tauet tar. Erfarne klatrer mener de ikke har klart en klatrerute før de har klatret den i ett på led.

Vi har totalt 900 kvadratmeter klatreflate for tauklatring fra 8,5 m og opp til 14,5 m. Rutene som man kan klatre på er fra nybegynner til ekspert.

  • Skriv ut denne siden Skriv ut denne siden
  • Del på:

  • Tips en venn Tips en venn
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter

Tyrili Klatring - Tyrili Klatresystemer AS

Tyrili Klatresystemer AS        Org.nr: NO 983 610 617 MVA
Anders Johansens veg 10      Tlf: 47 47 40 03
2615 Lillehammer                 E-post: post@tyriliklatring.no

  • Gå til Facebook
Ansvarlig redaktør: Rune Osvold