logo

Endre skriftstørrelse

Hold CTRL-tasten nede.
Trykk på + for å forstørre, eller - for å forminske.

NKF Grunnkurs ungdom 13-19 år

NKF ungdom

For ungdom som ønsker å begynne å klatre tilbyr vi et kurs over 6 uker. Kurset tar for seg innholdet i NKF sitt standardiserte grunnkurs, og avsluttes med en brattkortprøve. Ettersom kurset går over flere kvelder blir det også god tid til klatring og noe innføring i klatreteknikk.

På kurset legger vi stor vekt på det vi kaller håndverket i klatring - det som har å gjøre med sikringsrutiner, kjennskap til utstyr, valg og bruk av utstyr og taulagsarbeid. Dette er det viktige grunnlaget for å være i stand til å ta vare på egen og andres sikkerhet.

Vi starter med det vi kaller topptauklatring, det å klatre med tau som allerede henger i veggen. Slik blir vi kjent med utstyret, sikringsprosedyrer og det å bevege seg i vertikalt terreng. Etter hvert bygger vi på med det å klatre som førstemann opp med tauet, det som kalles å klatre på led. Det handler både om håndverk og bevegelse, og det å innarbeide gode vaner og rutiner for optimal sikkerhet under klatring på innendørsvegg.

 

Målgruppe:
Det trengs ingen klatreerfaring fra før. Deltagere må ha fylt 13 år innen siste kursdag. Deltagere under 18 år må ha foresattes samtykke for å delta på kurset.  

Innhold:
Kurset tar utgangspunkt i Norges klatreforbunds kursmal «Grunnkurs inne» og dekker det som trengs for å ta brattkort. På siste kursdag avholdes brattkortprøve.

Utstyr:
Du trenger ikke å ha eget klatreutstyr for å delta, Tyrili Klatring låner deg det du trenger.

Pris:
Kr 1900.

Kursdatoer/tidspunkt:
Oppstart tirsdag 17. januar, hver tirsdag kl 17:00-19:30. Siste kursdag er 21. februar.

  • Skriv ut denne siden Skriv ut denne siden
  • Del på:

  • Tips en venn Tips en venn
  • Del på Facebook
  • Del på Twitter

Kommende kurs

Tyrili Klatring - Tyrili Klatresystemer AS

Tyrili Klatresystemer AS        Org.nr: NO 983 610 617 MVA
Anders Johansens veg 10      Tlf: 47 47 40 03
2615 Lillehammer                 E-post: klatring@tyrili.no

  • Gå til Facebook

Ansvarlig redaktør: Rune Osvold